Kietas vanduo

  • Kietas vanduo
    2020-10-01

    Kietas vanduo

    Kietas ir kalkėtas vanduo yra viena pagrindinių vandens kokybės problemų su kuriomis susiduria klientai naudodamiesi vandeniu Lietuvoje. Kalkės arbatinuke, baltos dėmės ant santechnikos, išsausėjusi oda – taip dažniausiai klientai įvardija vandens problemas ir paprasčiausiai ieško vandens filtro nuo kalkių.

    Lietuvoje 90 procentų vandens yra kietas arba labai kietas, nepriklausomai nuo tiekiamo vandens šaltinio, ar tai būtų nuosavo gręžinio vanduo, šulinys ar centralizuotai tiekiamas vanduo. Vandens kietumas yra nereglamentuojamas Lietuvoje, todėl tiekiamas centralizuotas vanduo galutiniam vartotojui gali būti kietas. Dėl to per daug nereikėtų nerimauti, nes moksliškai nėra nustatyta žala sveikatai geriant tiek kietą, tiek minkštą vandenį.

    Pagrindinės problemos dėl kieto vandens pasijaučia buityje bei naudojant vandenį prausimuisi. Apkalkėję buitiniai prietaisai suvartoja daugiau vandens ir elektros energijos, taip pat ilgainiui dėl kalkių gali atsirasti gedimai. Kietas vanduo sausina odą, todėl žmonėms, kurių oda yra problematiška,  kietas vanduo gali turėti įtakos jų odos sausėjimui. Naudojant kietą vandenį skalbimui sunaudojama daugiau buitinės chemijos.

    Matome, kad minkštas vanduo gerina gyvenimo kokybę naudojant tiek buitinei technikai, tiek naudojant vandenį prausimuisi, maisto ruošimui ar skalbimui. Minkštą vandenį turėti namuose šiais laikas yra tikrai nesudėtinga, pagal turimus vandens tyrimus, mūsų specialistų komanda parinks Jums tinkamiausią vandens minkštinimo filtrą. Įsirengus vandens minkštinimo filtrą galima nusistatyti kokio norima minkštumo vandenį turėti namuose. Taip pat turint vandens minkštinimo filtrą, vanduo yra valomas ne tik nuo kalkių, bet ir gali būti valomas nuo nitratų, organikos ar minimalių geležies kiekių vandenyje. Vandens minkštinimo filtras vandens minkštinimui naudoja katijonitinę dervą. Minkštinant vandenį katijonitinė derva išsikrauna, todėl  reikalinga regeneracija, kad atstatyti katijonitinės dervos savybes, o tuo pačiu ir vandens minkštinimo filtro savybes. Vandens filtro regeneracijai naudojama minkštinimo druska (rekomenduojame naudoti Chiech arba Broxo minkštinimo druską). Vandens minkštinimo filtro regeneracija vyksta visiškai automatiškai pagal nustytą programą. Vandens minkštinimo druska naudojama tiktais filtro regeneracijai ir po regeneracijos vandens filtro įkrova yra praplaunama vandeniu. Dėl to filtruotas vanduo neturi jokio sąlyčio su druska ir dažnai klientai yra suklaidinami, kad vanduo gali būti sūrus.

    Gali pasitaikyti, kad po vandens filtro vanduo bėga sūrus arba kalkėtas, tai yra ženklas, kad filtras veikia netinkamai ir reikalingas vandens filtro remontas. Tokiu atveju reikia kreiptis į vandenvalos specialistus, kurie atliktų vandens filtro serviso darbus.

    Minkšto vandens nauda pastebima iš karto, o vertinant investiciją į minkštą vandenį su laiku  sutaupote, o išlaidos, kurias patiriate dėl kieto vandens, vienareikšmiškai atsiperka.

info
close
Susisiekite!